עיצוב תאורה

עיצוב התאורה הוא תחום התכנון החמקמק ביותר שכן איננו טכני והוא דורש רגישות רבה והקשבה לכל הגורמים המעורבים בפרוייקט.

טעם: ראשית ניקח בחשבון ונלמד מהו טעמו של הלקוח. לאיזה סוג של גופים הוא מתחבר? איזה גופים הוא אוהב ואיזה ממש לא? כמו כן, סגנון הפרוייקט ואופיו משפיע מהותית על עיצוב התאורה, כמו גם טעמו וכוונותיו של המתכנן (אדריכל/ מעצב).  מיותר לציין שכאשר מעורבים בתכנון אדריכל/ית ו/או מעצב/ת פנים אני עובדת בשיתוף פעולה מלא איתם ומתאימה את העיצוב לתכנון שלהם.

חיזוק רעיונות אדריכליים: בכל פרוייקט יש היררכיה של עיצוב וישנם רעיונות אדריכליים בולטים וייחודיים יותר מאחרים  . אלמנט כזה יכול להיות קיר עם חיפוי ייחודי, רהיט מיוחד, מדרגות מעוצבות, מפל מים, סקיילייט  ועוד. חשוב לי מאד שהתאורה תשרת ותעצים רעיונות אלה ותחזק את "אפקט ה"וואו""...

סימון צירים: תאורה נכונה הינה כלי מצויין ונכון לסימון ציר בחלל כלשהו. למשל, אם אנו מעוניינים לסמן את הציר ההליכה המרכזי בין מבואת הכניסה עד לאלמנט בולט כלשהו בסלון, נקפיד לשבץ גופי תאורה לאורך ציר זה ובמקצב קבוע על מנת לסמנו ולהדגישו. הציר יכול להיות מסומן על ידי גופים תקרתיים או רצפתיים.

טשטוש הגבולות: בעזרת עיצוב תאורה נכון, ניתן ליצור אשליית של טשטוש הגבולות האמיתיים של הבית. הן בבית קרקע, או בדירה עם ויטרינה למרפסת, ניתן לשלב גופים בציר מתמשך אשר יוצרים אשליה שהחלל מסתיים בנקודה רחוקה הרבה יותר וכך ליצור תחושת מרחב גדולה והכנסת ה"חוץ" לתוך הבית.

ניקיון עיצובי: אחד האלמנטים החשובים עליהם אני מקפידה בכל סגנון עיצובי של תאורה הוא ניקיון ויזואלי. הטכנולוגיה היום מאפשר ביתר קלות ליצור זאת על ידי אלמנטים משובחים של תאורה סמויה ושקועה מסוגים שונים ובעוצמות שונות ועם זאת בשליטה מעולה ותחזוקה נוחה.